Kobberbeklædning

Kobbertag

Med et kobbertag er vi i den absolut dyreste ende af prisskalaen. Med et kobbertag får du til gengæld også et tag der kan holde helt op til 100 år, og det er ikke en gang en tagtype der kræver ret meget vedligeholdelse. Med kobbertag, får du helt sikkert et andet tag end naboen, og et flot et af slagsen, som du ikke behøver tænke over hvornår.

Kobber er et af de ældst kendte metaller og har været benyttet som tagdækningsmateriale i over 2.000 år. På Pantheon-bygningen i Rom, som blev opført omkring 120 efter vor tidsregning, var der kobberplader. I Tyskland og Skandinavien sås de første kobbertage i 1200-tallet.

Herhjemme kender vi mest kobbertage fra slotte og herregårde, men efterhånden bruges det også på større villaer. Kobber er et halvædelt metal. Det er rødt, når det bliver sat op, men ret hurtigt begynder det at patinere. Først får det en mørkere brun nuance, og efter en årrække (15-30 år) vil det blive overtrukket med et smukt grønt lag, som vi kender det fra ældre bygninger, hvor kobbertagene står helt grønne.

Kobber kan ligesom zink patineres, inden det sættes op. Patinaen er med til at beskytte taget. Det lukker overfladen på samme måde, som det sker på zinktaget. Når man anvender kobbertag skal man være opmærksom på, at det ikke kommer i berøring med andre metaller, da det kan give korrosionsskader på taget.

Kobber må heller ikke komme i berøring med egetræ, da egetræets naturlige indhold af garvesyre kan nedbryde kobberet. Når du har et kobbertag kan du, ligesom ved zinktage, blive mødt med krav om, at du ikke må fører regnvandet fra taget til en faskine eller regnvandsopsamling men kun i kloakken.
Kobber er et spændende materiale at få lov til at arbejde med, det er desværre ikke den beklædningsform vi arbejder mest med hos i Genner Blik Aps ikke fordi vi ikke vil, men nok grundet den noget høje indkøbspris kobber har, det er en meget dyr råvare i forhold til andre alternative metaller.

Kobberbeklædning

Genner Blik
Cookie- og privatlivspolitik